Är livscoaching för dig?

Goder morgon och varmt välkomna till denna dags inlägg. Vi ska i dagens inlägg prata lite om livscoaching och vad det innebär. Det finns faktiskt många olika typer av coaching och jag ska försöka förklara några av de vanligaste. Detta är ett inlägg i serien Är livscoaching för dig?. Jag har tidigare gjort inlägg i serien om bl.a tarotkort, meditation och astrologi. Kika gärna på de inläggen om du är nyfiken. Genomgången av olika typer av coaching kommer inte att vara heltäckande, utan jag kommer främst att fokusera på livscoaching.

Detta är en typ av coaching som fokuserar på personlig utveckling och hjälper dig att nå dina mål i livet. Det innebär ofta ett samarbete mellan coach och coachee (den som tar emot coachingen) där ni tillsammans arbetar mot ett gemensamt mål. Livscoaching kan vara ett bra stöd för dig som känner att du är fast i ett mönster och behöver hjälp att komma loss. Det kan också vara ett stöd för dig som vill göra stora förändringar i ditt liv, men inte riktigt vet hur du ska gå tillväga.

En livscoach är en person som har utbildat sig inom området och som har erfarenhet av att arbeta med personlig utveckling. Det finns inga krav på hur en livscoach ska se ut eller vara, men det är vanligt att det är någon som du och litar på. Han eller hon hjälper dig att hitta dina egna svaren och lösningar, och tvingar inte på dig sina egna åsikter eller idéer. Du kommer att få en verktygslåda med olika grejer du själv väljer, ja vad du vill plocka ut och använda dig av. Det ger dig ett val, och det är bra eftersom det är ditt liv vi pratar om.

Livscoaching handlar alltså inte bara om att prata utan det är mycket mer än så.

Babsan i Borås

Du gillar kanske också...